Woningaanpassing

Woningaanpassing voor senioren; wat is er mogelijk?

  • De woning is zonder obstakels van buiten af bereikbaar gemaakt.
  • De woning wordt comfortabel heringericht en op de toekomst gericht voorzien van riolering, water en andere aansluitpunten zodat een herinrichting van de ruimte op de begane grond in de toekomst eenvoudig realiseerbaar is.
  • De woning wordt zo ingedeeld of uitgebouwd dat de zogenaamde ‘primaire ruimtes’ (keuken, toilet, badkamer, woonkamer en minimaal één slaapkamer) zich op dezelfde woonlaag bevinden.
  • De woning wordt geheel drempelvrij gemaakt en heeft voldoende ruimte voor gebruik van rolstoel of rollator.
  • Het plaatsen van een traplift.

Op de foto ziet u een voorbeeld van een verbouwde badkamer die nu drempelvrij, rolstoel toegankelijk is en voorzien van alle beugels. Praktisch en fraai!

Wanneer u meer wilt weten over hoe de overheid denkt en handelt in de nabije toekomst  over de woonzorgoplossingen voor ouderen dan verwijs ik u graag naar de volgende interessante link van Platform 31.

Domotica

Domotica is een verzamelnaam voor systemen van ‘woonhuisautomatisering’. Voorbeelden hiervan zijn het op afstand bedienen van licht en verwarming, personenalarmering, inbraakalarmering, branddetectie, brandalarm en andere vormen van dienstverlening (bijvoorbeeld boodschappen bestellen via tv of computer).

Doel van domotica is: het op efficiënte wijze bijdragen aan het gemak en het plezier van het wonen.